Hem

  Välkommen till Svenska Bänkskytteförbundets hemsida!

Bänkskytte är en utpräglad precisionssport där man skjuter med hjälp av stöd fram och bak för geväret på en bänk, därav namnet. I gruppskytte är målet att skjuta så tätt som möjligt med fem skott på en speciell papperstavla. Fem serier på vardera 100m och 200m. Man har 7 minuter på sig att slutföra en tävlings serie, med obegränsat med sighter skott på en sighter tavla för att kontrollera vinden. På 300m är det fem stycken femskotts serier och på 500m är det tre stycken tio skotts serier. Tavlorna är i större skala beroende på avstånd från 100m till 500m. Den som för dagen bäst hanterar vinden och har fördelen på sin sida vinner tävlingen. Det är en segrare i respektive klass/avstånd och en segrare i aggregate i respektive klass och en total vinnare i twogun (HV,LV) och som är det finaste man kan vinna i bänkskyttet.
Man skjuter med gevär i olika klasser, allt från jaktgevär till mycket speciella customvapen byggda för högsta möjliga precision. Men vanligast är LV och Hv klass gevär.

Kontakta någon av klubbarna för att prova på. Något som kännetecknar bänkskyttar är den höga graden av hjälpsamhet och vänlighet mot såväl kollegor som mot nybörjare.
Önskar du lära dig hur man kramar ur det allra mesta av precision ur ditt jaktgevär så är denna sport en alldeles utmärkt början.
Vill du bli medlem i förbundet så sätt in 200:- (250:- för familj) på Bankgiro SEB:5341-1948  Med vissa banker 5329 10 604 58

Glöm inte att ange namn och adress och en mailadress som vi kan nå er på.

Väl mött!