Webcupen

Bakgrund
Ursprungligen arrangerades en träningscup för bänkskyttar inom Brattvalls Jaktskytteklubb och Sävar Jaktskytteklubb kallad ”Kvällscupen”. Tävlingen omfattade klasserna Heavy Varmint, Sporter och Jägarklass. Tanken med tävlingen var att få fler tillfällen att skjuta mot varandra. Då bänkskytte till stor del handlar om att bemästra förhållandena, konditionerna ute på banan, så får man en bättre bild av den egna prestationen ju fler som tävlar samtidigt. Cupen var så upplagd att ett antal kvällstävlingar om 3 serier sköts men även respektive klubbmästerskap ingick och då räknades endast de 3 första serierna. Segrare var den som under säsongen hade lägsta snittet på sina 3 bästa tävlingar.

Webcupen
Webcupens tävlingsprogram består av 6 st omgångar. Vem som helst kan arrangera hemmabanetävlingar och rapportera in resultat från dessa. I dagsläget arrangeras officiella tävlingstillfällen öppna för alla i trakterna kring Fredriksberg, Stockholm, Jönköping och Umeå. Om det visar sig att man inte lyckas boka skjutbana under en omgång eller stöter på andra problem, hör av er så försöker vi lösa det genom att tänja på datumen. Resultatet sammanställs och läggs sedan ut på förbundets hemsida så att alla kan följa utvecklingen.

Regler

  1. Tävlingen är öppen för alla men för att vara med i den slutliga sammanräkningen av resultaten krävs medlemskap i Svenska Bänkskytteförbundet.
  2. Minst två tävlande måste deltaga vid varje tävlingsställe för att kunna rapporteras in.
  3. Officiella bänkskyttetavlor rekomenderas, tavlorna kan köpas av förbundet men i brist på sådana kan man skriva ut och använda egna liknande tavlor, vi rekomenderar att man använder dessa tavlor för utskrift 100m och 200m det underlättar om man skriver ut på tjockt papper alternativt limmar utskriften på ett tjockt papper, i sporter och JK1 används 200m tavlan för skytte på 100m.
  4. Skjutavstånd 100 meter med ett undantag JK1 får skjutas på 80 meter men då skall resultatet räknas om med 25% påslag på träffbilderna.
  5. Skjutningen ska ske utomhus och omfatta tre serier om 5 skott. Där fler serier skjuts räknas de tre första in i cupen.
  6. Träffbilderna skall mätas med skjutmått och anges i millimeter med två decimalers noggrannhet.
  7. Resultatet ska rapporteras in på avsedd mailadress ordalen@gmail.com och kommer sammanställas den 15e i varje månad maj-september.
  8. Segrar i respektive klass gör den som har lägst snittresultat på 3 av de 6 tävlingstillfällena.

Resultatrapportering
Skicka till avsedd mailadress ordalen@gmail.com  eller tryck på länk för formulär http://www.benchrest.se/?attachment_id=2274  senast måndagen efter utsatt tävlingsvecka till tävlingsansvarig. Resultatet presenteras på resultatsidorna.

Tävlingstillfällen
Får ske när som under säsongen, dock får max 6 stycken resultat skickas in.

Kontakt
Vid frågor vänligen kontakta tävlingsansvarig

Övrigt
Skicka gärna med bilder från tävlingarna.

 

Lämna ett svar